Hanneke Schuitemaker over nieuwe stap in de ontwikkeling van een coronavaccin

Hanneke Schuitemaker, hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen Vaccines in Leiden, vertelt over de nieuwe stap die is gezet bij de ontwikkeling van een coronavaccin. In fase drie gaat er getest worden op een grote groep proefpersonen. Hoe gaat deze derde fase er precies uitzien en hoe lang gaat het nog duren tot het vaccin er daadwerkelijk is?

Het coronavaccin van Janssen Vaccines is in de derde fase gekomen en dat betekent dat het nu op veel meer mensen wordt getest, onder meer op mensen in Amerika. Ook wordt het vaccin al geproduceerd. Hanneke Schuitemaker: “We willen dit risico nemen, zodat als het werkt we in 2021 al 1 miljard vaccins kunnen verstrekken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen