Exclusief gesprek met moeder Ismay Sedney van bedreigde drillrapper

De moeder van drillrapper KarmaK, Ismay Sedney, doet vanavond haar schokkende relaas bij Op1. Het gesprek is vanwege veiligheidsredenen eerder opgenomen door presentatoren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. KarmaK en zijn moeder worden op dit moment ernstig bedreigd. Een andere zoon van Ismay werd vier jaar geleden al doodgeschoten. De moeder wil nu waarschuwen voor de gevaren van drillrap en de verheerlijking van geweld in drillrap-video’s. Deskundigen vermoeden dat drillrap een van de oorzaken is van het toegenomen wapenbezit onder jongeren en de gewelddadige confrontaties tussen groepen jonge pubers. Misdaadverslaggever Paul Vugts van Het Parool wijst op de hele scene rond drillrap zoals muzieklabels en media, waardoor de geweldsverheerlijking lijkt te worden gelegitimeerd.
‘Mijn zoon kreeg op zijn 17e al een bedrag op zijn hoofd. Er zijn al jongeren vermoord en dit kan nog meer uit de hand lopen. Daarom wil ik deze oproep doen: we moeten iets doen.’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Ismay Sedney en Paul Vugts hier terug.

Vergelijkbare artikelen