Drie Nederlandse hackers over hun inbraak in het Twitter-account van Donald Trump

Grote bedrijven huren hackers Edwin en Mattijs in om de informatiebeveiliging te testen en hacker Victor werkt bij een overheidsdienst. Deze ethische hackers zijn een soort digitale vrijwillige brandweer. Maar ’s avonds doen ze ‘eigen projectjes’. Bruggen kunnen ze via internet openzetten, verkeerspaaltjes laten ze vanaf hun laptop uit het asfalt komen en ook in de database van pensioenfondsen kunnen ze binnendringen. ‘Ja, wij kunnen met zijn drieën het land plat leggen,’ zegt Mattijs, ‘maar jij kan dat in je eentje ook.’ Maar dat de drie hackers 10 dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 het Twitter-account van Donald Trump in handen zouden hebben, hadden ze niet verwacht. Ze deden hun verhaal anoniem in Vrij Nederland en bij Op1 laten ze voor het eerst hun gezicht zien.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen