Regisseur Martin Koolhoven geeft zijn kijk op het belang en effect van hits in films

Popmuziek en film gaan samen als paard en wagen. In EYE Filmmuseum in Amsterdam loopt deze hele maand een programma met films waarin popmuziek een belangrijke rol speelt (zie EYE Amsterdam), van Dirty Dancing tot Juice. Regisseur Martin Koolhoven, groot muziekfan en maker van films waarin pop een rol speelt, geeft zijn kijk op het belang en het effect van hits in films. En hoe moeten we kijken naar acterende artiesten?

Onder meer muziek uit films als Reservoir Dogs (George Baker – Little Green Bag), Drive (Chromatics – Tick of the Clock) en Pat Garrett & Billy the Kid (Bob Dylan – Knockin’ on Heaven’s Door) komt voorbij.

Klik hier om het gesprek met Martin Koolhoven terug te kijken.

 

Vergelijkbare artikelen