Astrid Kersseboom is De Slimste Mens! ‘Je zit te kijken: hoe ging het ook alweer?!’

Astrid Kersseboom mag zich De Slimste Mens noemen! Vrijdag zagen twee miljoen mensen hoe de NOS-presentatrice operazangeres Francis van Broekhuizen en NOS-sportverslaggever Jeroen Grueter versloeg in de Grande Finale van de populaire quiz. Hiermee volgt Astrid RTL-verslaggever Marieke van de Zilver op.

Het is de eerste keer dat een vrouw de bokaal aan een andere vrouw mag overhandigen, en de derde keer dat een vrouw het spel wint. Op de vraag of Astrid de winst had verwacht, zegt ze “aan het begin kun je dit niet verwachten. Er hangt ook wel wat van toeval en geluk af.” Zelf heeft ze de finale – die op 8 juli is opgenomen – gekeken. Ze had geen zenuwen, “maar je zit wel te kijken: ‘hoe ging het ook alweer?!’”

“Ik ben een typische journalist, ik weet van heel veel dingen weinig. Maar dat is voor zo’n quiz als deze héél handig. Maar je moet mij bijvoorbeeld niets over de Kardashians vragen, dan ben ik echt weg,” vertelt Astrid bij Op1 over haar deelname.

Door de coronamaatregelen was dit seizoen anders dan voorgaande edities. Zo was er geen publiek aanwezig en hingen er schermen tussen de deelnemers. “Ik vind het wel een kale bedoening,” zei juryvoorzitter Maarten van Rossem in de eerste aflevering van dit seizoen. “Applaus geeft wel een andere sfeer.” Ondanks de maatregelen, is dit het best bekeken seizoen ooit.

Het hele gesprek met Astrid Kersseboom is hieronder terug te zien:

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vergelijkbare artikelen