Kan USV Hercules opnieuw stunten in de KNVB Beker?

Na de historische overwinning van amateurclub Hercules tegen Ajax in het bekertoernooi was het gisteren bijna opnieuw raak: pas na penalty’s wist AZ de amateurs van Quick Boys te verslaan. Wat is het geheim van deze amateurteams? En kan Hercules morgen opnieuw stunten in het bekertoernooi tegen Cambuur? We bespreken het met trainer René van der Kooij en teammanager Robbert van Geelen van USV Hercules en trainer Thomas Duivenvoorden en keeper Paul van der Helm van Quick Boys.

Na de spectaculaire overwinning op Ajax heeft USV Hercules vandaag de kans om opnieuw te stunten in de KNVB Beker. Weer tegen een Eredivisieploeg, dit keer tegen Cambuur. Trainer René van der Kooij is sinds de winst op Ajax populair in Rotterdam en teammanager Robbert van Geelen had zelfs de BBC aan de lijn.

Loodzware opgave

Toch weten beide heren dat opnieuw een rondje in de Beker overleven een loodzware opgave wordt. Volgens succestrainer René van der Kooij misschien nog wel moeilijker dan de vorige opgave tegen Ajax. Vooral omdat de spelers van Cambuur volgens de trainer veel meer een team zijn dan de individuele spelers van de club uit Amsterdam. “Ajax heeft veel betere spelers, maar Cambuur heeft een betere ploeg”, vertelt Van der Kooij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Quick Boys

Bijna zorgde Quick Boys uit Katwijk deze week voor weer een nieuwe bekersensatie tegen AZ. Trainer Thomas Duivenvoorden en aanvoerder Paul van der Helm beleefden in Alkmaar de avond van hun leven en kunnen leven met de uiteindelijke nederlaag.

Na de historische overwinning van amateurclub Hercules tegen Ajax in het bekertoernooi was het gisteren bijna opnieuw raak: pas na penalty’s wist AZ de amateurs van Quick Boys te verslaan. En ondanks de nederlaag, was het een groot feest voor de Katwijkers. “We kwamen om half drie ’s nachts terug in Katwijk en toen werden we nog opgewacht. Het voelde als een overwinning en dat werd gevierd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over USV Hercules en Quick Boys in de KNVB Beker terug.

Vergelijkbare artikelen