David van Weel en Constantijn van Oranje over innovatie

Diep achter de frontlinie heeft Oekraïne zeer kostbare Russische vliegtuigen neergehaald. Wat betekent dit in het verloop van de oorlog? En welke rol speelt innovatie in deze strijd? Vanavond schuift assistent-secretaris generaal van de NAVO David van Weel aan bij Op1, samen met Constantijn van Oranje, die net terug is van de grootste techbeurs ter wereld.

Prins Constantijn van Oranje – net terug uit Amerika – en NAVO- kopstuk David van Weel over de oorlog in Oekraïne en de techniek op het slagveld van morgen. Prins Constantijn is net terug uit Amerika, net terug van een beurs met de nieuwste technologische snufjes, snufjes die een grote rol zullen gaan spelen in de oorlogvoering. Iets wat we nu ook al in de strijd tussen Oekraïne en Rusland zien, waar Oekraïne een belangrijke geslagen lijkt te hebben.

Huzarenstukje

Het is een buitengewoon gevoelige klap voor de Russische Luchtmacht. Twee hightech en peperdure Russische toestellen zijn uit de lucht geschoten, vermoedelijk door Oekraïne. Als het klopt, zou het echt een huzarenstukje zijn, vertelt NAVO-topman David van Weel. “Voor zover ik het weet is het voor het eerst dat zo’n vliegtuig is neergehaald.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met David van Weel en Constantijn van Oranje terug.

Vergelijkbare artikelen