Fresia Cousiño Arias over het succes van Sarina Wiegman: “Ze kan je raken”

Sarina Wiegman heeft de Engelse voetbalsters naar hun eerste Europese titel ooit geleid. Een prestatie die ervoor gezorgd heeft dat ze nu een absolute legende is in Engeland. We bespreken het succes van de Nederlandse coach met ESPN-verslaggever Fresia Cousiño Arias.

Op dit moment is Sarina Wiegman volgens Fresia in Engeland bijna net zo populair als The Queen. “De kleine grote Sarina Wiegman. Ze is heel bescheiden en dat zal ze ook altijd blijven.” De verwachtingen van de Engelsen waren al meteen enorm hoog. “Uiteindelijk is het belangrijkste als coach dat je geloofwaardig bent. Wiegman is heel puur en echt: ze neemt je mee en ze kan je raken. Zo brengt zij overtuiging in de ploeg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Sarina Wiegman is volgens Fresia daarnaast heel toegankelijk. “Haar maniertjes heeft ze binnen no-time in het Engels gekregen. Ze moesten wel wennen aan haar nuchterheid, maar ook daarin hebben ze haar heel snel omarmd.”

Kijk het hele gesprek met Fresia Cousiño Arias hier terug.

Vergelijkbare artikelen