Jan Paternotte over het 2G-beleid: “Laten wij in Nederland deze moeilijke keuzes niet uit de weg gaan”

We krijgen in Nederland voorlopig geen 2G-maatregelen. De Tweede Kamer zou deze week het wetsvoorstel over 2G behandelen, maar dat wordt op verzoek van het kabinet over het kerstreces heen getild.  Ongelooflijk jammer, vindt D66-Kamerlid Jan Paternotte.

“Ik vind het jammer dat de ChristenUnie tegen het 2G-beleid is. Ik denk ook dat het niet verstandig is, maar er zijn meer partijen waarvan ik de hoop heb dat ze nog overtuigd kunnen worden”, aldus Jan Paternotte. “GroenLinks en de Partij van de Arbeid hierbij misschien wel de belangrijkste partijen om te overtuigen.”

Moeilijke keuzes
Waarom is Jan Paternotte van mening dat het 2G-beleid zo’n goed plan is? “We zitten nu in een avondlockdown. Heel veel Nederlanders willen dat we daaruit komen en horen vandaag dat het misschien wel weer is wat langer kan duren. Dat moeten we ook doen als de ziekenhuizen het nodig hebben, maar laten we wel de stappen zetten die ons kunnen helpen om er sneller uit te komen. Veel landen in Europa zie ik deze stap nu ook nemen en laten wij in Nederland deze moeilijke keuzes niet uit de weg gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Paternotte terug. 

Vergelijkbare artikelen