Marion Koopmans over de Britse mutatie van het coronavirus

Eigenlijk zou Marion Koopmans, hoogleraar virologie en OMT-lid, naar China gaan om onderzoek te doen naar de oorsprong van het coronavirus, maar het visum kwam niet rond. Ze zit bij Op1 om te praten over o.a. de Britse mutatie van het coronavirus. Ze leidt samen met de GGD het onderzoek naar de verspreiding van deze variant. Engeland bereidt zich inmiddels voor op een noodtoestand. Ligt dat voor Nederland ook in het verschiet?

We moeten volgens Koopmans de Britse mutatie van het coronavirus serieus nemen. De hoogleraar vertelt dat het inmiddels duidelijk is dat deze variant een stuk besmettelijker is en dat de mensen die hem hebben ook meer virusdeeltjes bij zich dragen.”We zien hem hier en daar in Nederland. De vrees is wel dat het gaat uitbreiden. In Rotterdam hebben we gezien dat de virusvariant op een school is gevonden. We moeten echt oppassen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het volledige gesprek met Koopmans terug

Vergelijkbare artikelen