Jeroen van Merwijk kreeg een speciale cd van zijn vrienden: “Leve van Merwijk! Vrienden zingen Jeroen”

Liedjesschrijver, cabaretier en schilder Jeroen van Merwijk slijt zijn laatste dagen in Frankrijk. Hij heeft terminale kanker en kreeg onlangs een bijzonder cadeau van zijn kleinkunstenaar-vrienden, onder wie Harrie Jekkers. Ze maakten een cd voor hem: “Leve van Merwijk! Vrienden zingen Jeroen”, waarop ze liedjes zingen van Jeroen, onder begeleiding van de band van zijn broer, Lucas van Merwijk. Harrie Jekkers (die ook zal zingen, met de band) praat erover met Jeroen van Merwijk, via een videoverbinding vanuit Frankrijk.

“Ik voel me zeer gelukkig en gelukkiger dan ik in jaren ben geweest”, zegt Jeroen van Merwijk. Hij vertelt dat hij nu in een fase zit waarin hij zijn ziekte heeft omarmd. “Ik heb geprobeerd die ziekte niet te zien als een vijand, maar als iets wat bij me hoort. Ik heb ontzettend veel aan mijn ziekte te danken. Ik heb het mooiste cadeau van mijn leven gekregen, die plaat van vrienden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Eén van de nummers op die plaat is “Ik kan je dromen”, vertolkt door Harrie Jekkers. Bij Op1 zingt hij hem live, uiteraard ook onder begeleiding van de band van Lucas van Merwijk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen