Viroloog Marion Koopmans gaat in China onderzoek doen naar herkomst coronavirus

Was het een schubdier of is het virus gemaakt in een lab? Viroloog Marion Koopmans gaat in China onderzoek doen naar de herkomst van het coronavirus. Een jaar nadat het eerste coronageval in de wereld opdook, gaat Koopmans met een team van internationale topvirologen onderzoeken waar het pandemische coronavirus SARS-CoV-2 begon. Bij Op1 vertelde ze hoe ze te werk zal gaan.

Viroloog Marion Koopmans hoopt op een onderzoek met een duidelijke uitkomst. “We moeten het niet gewoon gaan vinden. Als je gaat proberen om theorieën te verkondigen, waarvan echt evident duidelijk is dat die niet kloppen, dan ben je ondermijnend bezig vind ik. Daar moeten we toch iets op gaan verzinnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Marion Koopmans hier terug.

Vergelijkbare artikelen