Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.30 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Maandag

Welmoed Sijtsma

Welmoed Sijtsma (Hardegarijp, 1990) presenteert sinds januari 2020 eens per week Op1 namens omroep WNL. Eerst met Sander Schimmelpenninck en daarna met Jort Kelder.

Na een HBO-studie en een master Journalistiek in Groningen, gaat Welmoed stage lopen bij het Jeugdjournaal, waar ze later aanblijft als freelancer. In dezelfde periode werkt ze bij Omrop Fryslân, waar ze – in vloeiend Fries – reportages maakt voor radio en televisie.  In 2015 komt haar droom uit: ze gaat het Jeugdjournaal presenteren. “Dit is natuurlijk een droombaan!”

Naast het presenteren, trekt Welmoed het land door als verslaggever van het jeugdprogramma “en daar ben ik heel blij mee, want in zelf reportages maken, monteren en muziek kiezen, kan ik zoveel creativiteit kwijt.”

In het najaar van 2018 verruilt Welmoed de jeugdjournalistiek voor de presentatie van ochtendprogramma Goedemorgen Nederland van omroep WNL, waar ze de presentatie afwisselt met Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Naast het presenteren van Op1, staat Welmoed dus een paar keer per week om 03:45 uur op om zich voor te bereiden op de presentatie van Goedemorgen Nederland. Daarnaast werkte ze aan een documentairereeks en is ze op Radio 2 te horen bij ’t Wordt Nu Laat.