Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.30 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Maandag

Jort Kelder

Jort Kelder presenteert sinds september 2020 elke donderdagavond Op1 samen met Welmoed Sijtsma namens omroep WNL.

Jort Kelder behoort zonder twijfel tot ’s lands bekendste journalisten, columnisten en televisiepresentatoren. Hij verwierf ook bekendheid als voormalig hoofdredacteur van het maandblad Quote.

Jort Kelder studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast zat hij van december 1987 tot juni 1989 als persvoorlichter in het hoofdbestuur van de JOVD. Hij begon zijn carrière als stagiair bij het zakenblad Quote. Na het afronden van zijn studie werd hij in 1990 redacteur en drie jaar later dus hoofdredacteur van het tijdschrift.

Hij werd uitgeroepen tot ‘Hoofdredacteur van het jaar’ in 1998. En een jaar later, in december 1999, werd Quote door het Nederlands Uitgeversverbond uitgeroepen tot ‘Tijdschrift van het jaar’. Kelder wordt geprezen om zijn scherpe pen, al sinds de jaren ’90 is hij columnist voor onder andere NRC Handelsblad en Het Parool. Ook publiceert hij vanaf 1996 verschillende boeken. Hij besluit in 2007 terug te treden als hoofdredacteur van Quote, al blijft hij dan nog wel enige tijd aan als adviseur en vanaf februari 2012 schrijft hij een maandelijkse column op de achterpagina van het blad.

Vanaf 2000 presenteerde Jort Kelder verschillende televisieprogramma’s voor Net5, Talpa, KRO-NCRV, AVROTROS, VPRO en nu dus ook Op1 namens WNL. Ook is hij een graag geziene opiniemaker en schuift hij regelmatig aan in praatprogramma’s op televisie en radio.