Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.30 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Dinsdag

Margje Fikse

Op 17 maart 2020, middenin de coronacrisis, presenteert Margje al eenmalig Op1 als vervanger van Giovanca Ostiana. In de zomermaanden, juli en augustus 2020, vervangt Margje samen met Kefah Allush namens de Evangelische Omroep (EO) Giovanca en Tijs op de dinsdagavond. Ook in de zomer van 2021 presenteert Margje samen met Kefah Allush verschillende uitzendingen van Op1. Sinds april 2023 is ze het vaste duo samen met Tijs van den Brink op de dinsdagavond.

Al tijdens haar studie politicologie aan de Universiteit van Leiden doet Margje Fikse (Hattem, 1975) een screentest bij de Evangelische Omroep (EO) voor het reisprogramma voor jongeren ‘Bjrrt!. In 1998 rondt ze haar studie af en gaat dat jaar nog als verslaggever aan de slag voor de EO bij het actualiteitenprogramma 2Vandaag, de voorloper van EenVandaag.

Daarnaast presenteert ze het dagelijkse kinderprogramma Xieje (een samenwerkingsverband van de EO, de TROS en Teleac/NOT), samen met Jan Willem den Bok. Ook is Margje te zien als presentator van diverse tv-programma’s zoals ‘Het Familiediner’, ‘BlinQ’, ‘De Laatste Reis’, ‘Fiks a life’ en de tv-actualiteitenrubriek ‘Netwerk’.

Naast presentator verschijnt ze ook als tv-verslaggever bij onder meer ‘Netwerk’, ‘De Vijfde Dag’ en ‘Dit is de Dag-Reportage’. Dat Margje bij Op1 een presentatiekoppel vormt met Kefah Allush komt niet uit de lucht vallen, want de twee werkten al samen voor verschillende reisprogramma’s van de EO die gepresenteerd worden door Kefah en geregisseerd door Margje, zoals ‘Van Ninevé naar Nazareth’, ‘Van Atlas naar Arabië’ en ‘Oases in de Oriënt’.