Geheime Amerikaanse en NAVO-plannen uitgelekt

Plannen voor een Oekraïens tegenoffensief? Of toch Russische desinformatie? De New York Times berichtte gisteren dat geheime Amerikaanse en NAVO-plannen voor de opbouw van het Oekraïense leger op social media zijn verschenen. Met brigadegeneraal Han Bouwmeester bespreken we hoeveel we van de plannen moeten geloven.

Volgens Amerikaanse regeringsbronnen die hebben gesproken met The New York Times, zijn geheime plannen van de Verenigde Staten en de NAVO gelekt via sociale media over militaire steun aan Oekraïne.

Analisten vermoeden dat sommige delen van de gelekte documenten authentiek lijken en dat Rusland hierdoor waardevolle informatie heeft verkregen. Volgens analisten lijken bepaalde delen van de gelekte documenten authentiek te zijn en hebben deze Rusland waardevolle informatie opgeleverd. Brigadegeneraal Han Bouwmeester vertelt in Op1 wat er wel en wat er niet in staat.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen