Milo Schoenmaker wil 9000 extra plekken voor asielzoekers

De druk op azc’s en het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel moet verminderd worden. Daarom moeten er 9000 extra plekken voor asielzoekers komen. Waar worden deze mensen gehuisvest? COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker is te gast bij Op1.

COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker wil voor het einde van het jaar nog eens 9000 extra plekken voor asielzoekers. ”Dat is een behoorlijke opgave. We hebben er nu ongeveer 42.000 en dat moet stijgen tot 51.000. Dat klinkt veel, aan de andere kant hebben we vanaf augustus vorig jaar ongeveer 22.000 plekken kunnen vinden in Nederland. Daar zijn er ook wel weer wat van dichtgegaan, het waren soms tijdelijke plekken. Maar het is dus geen onmogelijke opgave, maar we staan er wel voor.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

”De noodzaak is nu wel om ervoor te zorgen dat we plekken vinden waar we ook kunnen blijven. De bedoeling is om dat het komende halfjaar te doen. Plekken waar we niet een halfjaar kunnen blijven, maar echt langer. Dan kunnen we een vaste relatie met gemeenten opbouwen. Dan zal je zien dat de druk in de asielopvang verminderd.”

Kijk hier het hele gesprek met Milo Schoenmaker terug.

Vergelijkbare artikelen