Huisarts Güven Yildiz: “Bij veel mensen heerst onzekerheid”

Het aantal mensen met een migratieachtergrond dat door corona in het ziekenhuis beland is hoog. Met het oprichten van het Covid Urgent Team wil Joan Nunnely meer mensen van kleur bereiken met de juiste informatie. Ze verloor zelf meerdere vrienden door corona. Ook Güven Yildiz maakt in haar huisartsenpraktijk dagelijks mee dat mensen met een migratieachtergrond twijfelen over een vaccinatie.

Voor Joan Nunnely reden genoeg om in actie te komen. “We moeten in ieder geval proberen om mensen op een andere manier de informatie te geven. Mensen hebben wel toegang tot de informatie, maar het bereikt hen niet altijd op de juiste manier. Ook gaat er veel misinformatie rond, waardoor veel onzekerheid, onduidelijkheid en wantrouwen ontstaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Onzekerheid
Huisarts in de Haagse Schilderwijk Güven Yildiz spoort patiënten aan zich te vaccineren. Yildiz: “Bij veel mensen heerst onzekerheid. Als mensen bang zijn, stellen ze hun beslissing uit. Juist bij mensen waarbij onzekerheid heerst, helpt het om de dialoog in de moedertaal aan te gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joan Nunnely & Güven Yildiz terug. 

Vergelijkbare artikelen