Dwight van van de Vijver en ex-gedetineerde Jomarly over het programma ‘Uit de Bak’

Hoe pak je je leven weer op als je lang achter de tralies hebt gezeten? Veel ex-gedetineerden willen niets liever dan een soepele terugkeer in de maatschappij, maar dat is niet altijd even makkelijk. Presentator Dwight van van de Vijver stopte als politieman criminelen achter slot en grendel en zag voor zijn programma ‘Uit de Bak’ de andere kant van de medaille. Bij Op1 vertelt hij samen met ex-gedetineerde Jomarly hoe moeilijk het kan zijn om een tweede kans te krijgen.

Positieve rolmodellen
Presentator en oud-politieman Dwight van van de Vijver pakte een paar jaar geleden nog boeven op en nu duikt hij in het leven van ex-gedetineerden. “Ik wil graag bijdragen aan de veiligeheid, zoals ik dat ook als politieman deed. Toen ik wijkagent was ontdekte ik dat mensen die in de gevangenis hebben gezeten altijd terugkomen. Je moet zorgen dat het positieve rolmodellen worden. Ik geloof echt dat deze doelgroep kan helpen de samenleving beter te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het programma ‘Uit de Bak’ Terug. 

Vergelijkbare artikelen