Forum voor Democratie-Kamerleden bedreigen collega’s

Het debat in de Tweede Kamer is al een tijdje aan de gure kant, maar woensdag werd er een nieuw dieptepunt bereikt toen Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma bedreigde. Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan was al eerder aan de beurt. De kamer staat voor het dilemma: zwijgen we FvD dood of gaan we elke keer de strijd aan? Bij Op1 vertellen Nilüfer Gündogan, Natascha van Weezel en Thomas van Groningen over wat wijsheid is.

Gündoğan kreeg volgens eigen woorden veel ‘shit’ in haar inbox uit de achterban van Denk en Forum voor Democratie. Kamerlid van de laatstgenoemde partij Gideon van Meijeren is blij dat aanhangers van zijn partij hatelijke mails sturen naar het Volt-Kamerlid.  “Sinds Forum haar entree gemaakt heeft in de Kamer gaat het van kwaad, tot kwader tot het putje van wat eigenlijk acceptabel is”, aldus Nilüfer Gündoğan.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Grens stellen
Dit was niet de eerste keer dat Kamerleden van Forum voor Democratie de controverse opzochten. Columnist Natascha van Weezel: “Er waren vanaf het begin al dingen die niet fris waren. Wat er nu is gebeurd gaat de grens over. Dit gaat zover dat er heel duidelijk moet worden uitgesproken dat dit niet oké is.”

 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen


Kijk hier het hele gesprek met Nilüfer Gündogan, Natascha van Weezel en Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen