TUI-baas Arjan Kers: “Ik overweeg vanaf morgen weer reizen naar oranje gebieden uit te voeren”

Nederland kleurt vanaf vandaag grotendeels donkerrood op de ECDC-kaart. Wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers? En waarom voeren steeds meer reisorganisaties tóch vakantiereizen naar oranje gebieden uit? TUI-directeur Arjan Kers reageert.

TUI-directeur Arjan Kers: “We hebben de afgelopen zeventien maanden de adviezen van de overheid gevolgd. Maar we komen nu in de situatie terecht dat veel mensen gevaccineerd zijn en is er de mogelijkheid om het reisadvies anders te interpreteren.”

Achtergesteld
Het is de gewoonte van reisorganisaties geen vakantiereizen aan te bieden naar gebieden waar code oranje geldt. Veel teleurgestelde klanten dus afgelopen week, maar dit betekent niet dat klanten niet nog reizen los kunnen boeken. Arjan Kers: “Mensen kunnen niet meer met TUI, maar boeken hetzelfde hotel en gaan op eigen houtje. Dan voel je je als reisorganisatie wel enorm achtergesteld. Dan zijn de reisadviezen niet meer hoe ze geïnterpreteerd zouden moeten worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Toch reizen
Corendon en Sunweb vliegen daarom inmiddels wel weer naar oranje gebieden. Ze leggen de keuze en verantwoordelijkheid bij de klant. Arjan Kers begrijpt de keuze van de andere reisorganisaties. “We hebben vandaag ook weer contact gehad met de overheid om de reisadviezen anders te interpreteren en we hebben een voorstel gedaan. Als zij niet antwoorden, overweeg ik ook om vanaf morgen weer reizen uit te gaan voeren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Arjan Kers terug.

Vergelijkbare artikelen