Edwin Boogaerts en Jacco Vonhof over het gebrek aan versoepelingen voor ondernemers

Vanaf 3 maart mogen winkeliers klanten ontvangen in hun winkel die zich minimaal vier uur van tevoren hebben aangemeld. Het gaat om maximaal twee klanten per verdieping. Uiteraard geldt wel de mondkapjesplicht. Edwin Boogaerts vindt de versoepelingen niet ver genoeg gaan. Hij is samen met zijn broer eigenaar van twee kledingwinkels in Winterswijk en Eibergen en wil zijn winkels volgende week sowieso heropenen. Voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland Jacco Vonhof heeft daar begrip voor.

“Ondernemers zijn aangeboren positief, dus het glas is half vol. Maar deze maatregel zou in het licht van alle andere maatregelen goed zijn, als dit had betekend dat bijvoorbeeld ook bij de horeca iets meer had gekund,” zegt Vonhof.

“Wat wij hebben gedaan is in aanloop naar deze persconferentie onze sectoren en branches plannen laten maken, maar gezamenlijk. Dus niet in een soort uitruil, dus niet op dezelfde manier de crisis uit zoals we erin kwamen. Nee, allemaal een beetje. Ik denk dat de minister-president dat ook heeft gezegd: we gaan in stapjes, maar dan wel over een brede groep allemaal een stapje. Nu zijn er toch een paar die helemaal geen stapje maken, ik vind dat te pijnlijk.”

Edwin Boogaerts heeft spijkerbroekenwinkels in Winterswijk en vertelt of hij wat aan de versoepelingen heeft. “Nu mogen de mensen binnenkomen, daar worden wij wel heel vrolijk van.” Maar eerder zat de ondernemer wat minder goed in de wedstrijd, toen de klanten nog niet naar binnen mochten bij hem, terwijl de essentiële winkels om hem heen wel open waren. “Voor mij is dit wel een stapje voorwaarts.”

Dat zijn klanten eerst een afspraak moeten maken en zich vier uur van tevoren moeten melden ziet Boogaerts nog niet helemaal voor zich, laat hij doorschemeren. “Kijk, er komt straks een klant aan bij de deur, je hebt geen hond in die winkel, dan ga je niet zitten wachten op die vier uur. Dat is gewoon eerlijk, ik ben gewoon recht door zee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen