Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.20 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Maandag

Willemijn Veenhoven

Willemijn Veenhoven is sinds januari 2020 presentator van Op1 namens BNNVARA. Samen met Erik Dijkstra spreekt ze elke maandagavond verschillende gasten over het nieuws van de dag.

Na een afgeronde studie Cultuur en Beleid belandde Willemijn Veenhoven (Amsterdam, 19 november 1974) via NCRV-radio in de journalistiek. Ze werkte daar als redacteur, maar later ook als verslaggever en presentator. Het 3FM-programma BuZz zette ze bij de NCRV op haar CV, evenals het Radio 1-programma Stand.nl.

In 2006 maakte Willemijn de overstap naar de omroep BNN. Ze presenteerde het programma BNN United, een radioprogramma over de wereld om ons heen. Dit programma werd in 2007 BNN Today, in samenwerking met NOS Headlines. Tot 2013 was Willemijn elke maandag tot en met vrijdag tussen 20:30 en 22:00 te horen als presentator van dit programma. Ze richtte de aandacht op wat volgens de luisteraar het nieuws van de dag was. Ook interviewde ze mensen die naar het buitenland verhuisd waren, over hun nieuwe thuisland. Verschillende sidekicks namen plaats naast Willemijn in BNN Today. Rob Wijnberg (NRC Next), Leon Verdonschot (VARA/Nieuwe Revu), Rutger Castricum (GeenStijl), Regina Romeijn (NCRV) en Nabil Aoulad Ayad (cabaretier) gaven hun visie over wat er zich afspeelt in de wereld.

In de zomer van 2012 presenteerde Willemijn elke ochtend ook het radioprogramma Radio 1 Sportzomer. De rol van presentator deelde ze afwisselend met Tijs van den Brink en Felix Meurders. Dit programma werd uitgezonden wanneer Nederland meedeed aan een EK, WK, de Tour de France of de Olympische Spelen.

Voor BNNVARA en Radio 1 presenteerde Willemijn het programma De Nieuws BV, waarin verschillende items en columns voorbijkomen over de actualiteit, politiek, sport en nog veel meer. Naast Willemijn zijn er verschillende andere presentatoren, zoals Felix Meurders, Eric Corton en Patrick Lodiers. Ook schoof Willemijn in deze periode een aantal keer als tafeldame aan bij De Wereld Draait Door.

Vanaf 2020 presenteert Willemijn het televisieprogramma Vroege VogelsAdvocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu’. De natuur, het milieu en dierenwelzijn staan centraal, met als uiteindelijk doel een groener Nederland. Vroege Vogels begon in 1978 als radioprogramma van de VARA en is op dit moment een radio-, televisie-, en online-community.