Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.20 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Zondag

Talitha Muusse

Talitha Muusse (1991) presenteert sinds 17 januari 2021 Op1 namens KRO-NCRV, samen met Sven Kockelmann.

Ze deed als stagiair en projectmedewerker ervaring op in de wereld van duurzaamheid bij MVO Nederland. Een beweging van ondernemers in de nieuwe economie (duurzaam, circulair, inclusief met eerlijke ketens). Daar werd ze lid van de Raad van Toezicht en daarmee de jongste commissaris van Nederland.

Talitha studeerde als Bedrijfskundige af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie‘. Naast haar expertise in duurzaamheid en millennials, is ze sterk onderlegd in filosofie en sociologie. Hobbymatig leest ze alles wat los en vast zit. Enkele van haar favoriete denkers: Alain de Botton, Paolo Coelho en Carl Jung.

Ook is ze samen met presentator Tim Hofman één van de gezichten van Coalitie-Y, een samenwerkingsverband van jongerenorganisaties, vakbonden en klimaatbeweging.

Talitha is één van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge ondernemers en professionals. Ze maakt zich sterk voor de belangen van millennials, zet zich in voor een duurzame samenleving en zoekt continu de verbinding tussen de nieuwe generatie en de gevestigde macht. Talitha schuift in die hoedanigheid met enige regelmaat aan in talkshows of is te zien en horen in actualiteitenrubrieken op TV en radio.