Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.30 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Maandag

Natasja Gibbs

Natasja Gibbs (Hilversum, 1979) presenteert in de zomer van 2021 Op1 namens BNNVARA, samen met Nadia Moussaid.

Na haar studie journalistiek in Utrecht volgt Gibbs een studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna gaat ze aan de slag als correspondent op de Caribische eilanden voor onder meer de Wereldomroep, The Economist en NPO Radio 1. Tegelijkertijd werkt Gibbs als coördinator bij Caribisch Netwerk. Dit is een journalistennetwerk gespecialiseerd in het Caribische deel van het koninkrijk.

Sinds 2014 is Natasja veelvuldig op de radio te horen. Voor radiozender FunX presenteert ze onder andere Jouw Stad Amsterdam en Critix. In 2016 gaat Natasja aan de slag als redacteur en presentatrice voor het programma Kwesties op NPO Radio 1. Ondertussen is Natasja Gibbs ook invaller als dj bij radiozender QMusic. Daarna presenteert Natasja het wetenschapsprogramma Focus (dat later doorging onder de naam ‘De Kennis van Nu’) en presenteerde ze de podcast Koninkrijkskwesties.

Vanaf september 2020 volgt Natasja journalist Renze Klamer op bij nieuwsprogramma De Nieuws BV van omroep BNNVARA. Dit programma wordt tijdens lunchtijd zowel op radio als televisie uitgezonden. Dit jaar was Natasja genomineerd voor de Marconi Award voor aanstormend talent.

Vanaf maandag 12 juli 2021 is Natasja Gibbs twee maanden te zien als presentatrice van Op1 samen met Erik Dijkstra. Samen nemen zij in de zomer de Op1-uitzendingen namens Omroep BNNVARA voor hun rekening.