Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.20 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Maaike Timmerman

Maaike Timmerman (Vianen 1987) presenteert sinds mei 2021 samen met Jort Kelder af en toe op ter vervanging van Welmoed Sijtsma. Vanaf september 2021 is Welmoed een periode afwezig, waardoor Timmerman vaker op de presentatiestoel plaats mag nemen.

Timmerman studeerde in 2009 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Enige maanden voor haar afstuderen begon ze als redacteur bij Hart van Nederland. Na twee jaar stapte ze over naar Vandaag de dag, zoals Goedemorgen Nederland toen nog heette, waar ze in eerste instantie verslaggever was.

Haar presentatiecarrière begon Timmerman als weekend presentatrice voor RTV Noord-Holland. Tot in 2014 de decors van Vandaag de dag werden aangepast en er een plaats vrij kwam voor een nieuw blok actualiteiten met een aparte presentator. Naast dit werk bleef ze regelmatig verslaggeven in het land voor het programma. Sinds 2015 presenteert Timmerman afwisselend op werkdagen.

Naast het presenteren van Op1, staat Maaike dus een paar keer per week om 03:45 uur op om zich voor te bereiden op de presentatie van Goedemorgen Nederland en is ze op Radio 2 te horen bij ’t Wordt Nu Laat.