Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.20 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Kefah Allush

In de zomermaanden, juli en augustus 2020, presenteert Kefah Allush samen met Margje Fikse Op1 namens de Evangelische Omroep (EO). Ook in de zomermaanden van 2021 keert het presentatieduo van de EO terug bij Op1.

Kefah Allush (Nablus, 1969) rondt op zijn zeventiende de havo af en begint dan al meteen aan zijn loopbaan in de mediawereld. Als jong broekie komt hij terecht bij de educatieve omroep Feduco (die heeft bestaan tussen 1983 en 1989) en Omroep Rotterdam, waar hij het vak van redacteur leert. Kefah maakt verschillende tv-series, variërend van ‘Urbania’ tot ‘Leve Oranje’ en is in die tijd onder andere betrokken bij ‘De Nationale Bijbeltest’ en ‘Sterren op het Doek’.

Op zijn dertigste wordt Kefah christen en in 2009 gaat hij aan de slag bij de EO. Daar ontpopt hij zich als een duizendpoot. Niet alleen maakt hij televisie, maar hij is ook te horen op de radio bij ‘Dit is de Zondag’. Later timmert Kefah aan de weg met indrukwekkende reisprogramma’s, waarin hij op zoek gaat naar de wortels van de grote wereldreligies. Wie ze nog niet heeft gezien doet er goed aan ‘Atlas naar Arabië’, Jezus van Nazareth verovert de wereld, Van Nablus naar Ninevé en Van Ninevé naar Nazareth te kijken.

In 2019 wint Kefah de Sonja Barend Award voor zijn interview met Peter van Uhm in het programma ‘De Kist’. Kefah bevraagt Van Uhm over zijn eerste werkdag als bevelhebber in 2008. Op die dag kwam zijn zoon Dennis om het leven. Die was als militair op missie in Afghanistan en werd gedood bij een aanslag met een bermbom. Van Uhm vertelde in De Kist over de impact die dat verlies had en nog steeds heeft op hem en zijn gezin. ”Ik kijk met heel veel plezier terug op wat we hebben neergezet. Het is uiteindelijk niet het werk van ons twee, maar ook van het hele team achter jou. En je weet: als Kefah komt, wordt het een goed interview,” zei Van Uhm daar zelf over.

De nieuwsgierigheid die Kefah van nature heeft en tijdens zijn interviews en reisprogramma’s goed van pas komt, neemt hij mee naar de talkshowtafel van Op1. “Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid is mijn rol aan tafel.”