Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.30 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Woensdag

Carrie ten Napel

Carrie ten Napel presenteert sinds januari 2020 samen met Charles Groenhuijsen elke woensdag Op1 namens Omroep MAX. Hun televisiedebuut als duo vond plaats op 8 januari 2020.

Na twee jaar HBO Toerisme in Amersfoort besluit Carrie ten Napel (Amersfoort, 10 februari 1980) haar droom na te jagen en sportjournalist te worden. Ze begint haar carrière op de sportredactie van RTV Oost.

Ze werkt, afwisselend in twee periodes, 12 jaar lang voor de regionale omroep: tot 2013 maakt Carrie met veel plezier uiteenlopende sportprogramma’s en regionale nieuwsprogramma’s. In de eerste jaren presenteert ze het programma Sport op Maandag en ook de sportprogramma’s op radio. Later maakt ze zes jaar lang samen met Bert Eeftink en Leonie ter Braak (SBS6) de dagelijkse talkshow En dan nog even dit, over alles wat Overijssel bezighoudt.

In dezelfde periode maakt Carrie ook programma’s voor Omroep Gelderland. Ze presenteert het programma Clubgenoten, waarin ze Gelderse sporters herenigt met hun sportteam van vroeger. Ook maakt ze met haar vader Evert ten Napel (sportcommentator en -verslaggever) het live sport-programma Sparren, waarin ze samen sporters interviewen. Voor de televisiezender Tien (later overgenomen door RTL), houdt Carrie interviews langs de lijn voor het voetbalprogramma De Wedstrijden, gepresenteerd door onder meer Humberto Tan, Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen.

In de zomer van 2013 stapt Carrie over van RTV Oost naar FOX Sports. Daar wordt ze een van de vaste presentatoren van het programma FOX Sport Centraal. In dit programma presenteert Carrie, net als bij Op1, in een wisselende duo’s met sportverslaggevers Wytse van der Goot, Bas van Veenendaal en Hélène Hendriks.

Na twee jaar stapt Carrie over naar haar huidige omroep: Omroep MAX. Daar presenteert ze van 2014 tot 2018 het actualiteitenprogramma Hallo Nederland op NPO 2. Dit doet ze elke avond met presentator Jeroen Latijnhouwers. Ook presenteert ze de programma’s Droomhuis Gezocht, Tijd voor Max en Op weg: Hunebed Highway, waarin ze samen met haar vader Evert op pad gaat in zijn geboorteprovincie Drenthe, om de plekken te bezoeken die voor hem belangrijk zijn.

Haar landelijke radiodebuut maakt Carrie in 2018 bij het programma De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1. Al zo’n twee jaar besteedt Carrie in het programma, samen met Margreet Reijntjes, aandacht aan media, sportevenementen en sportprestaties.

Helaas is dat niet meer te combineren met Op1, Droomhuis Gezocht en Tijd voor MAX. Dus voorlopig neemt Carrie even afscheid van Radio en richt ze zich op de tv-programma’s die ze met veel plezier presenteert.