Op1

De veelzijdige talkshow met elke werkdag een ander presentatie-duo. Rond 22.15 uur met de gasten van de dag op NPO 1.

Vrijdag

Amber Kortzorg

Amber Kortzorg is een Nederlandse journalist, programmamaker en presentator, geboren op 28 januari 1991 in Amsterdam. Ze studeerde Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam na het behalen van haar diploma aan het Barlaeus Gymnasium. Vervolgens volgde ze de BNNVARA Academy en behaalde ze haar masterdiploma in Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2017 begon Kortzorg bij de rubriek de Belbus in het VARA-consumentenprogramma Kassa, waar ze mensen hielp bij het oplossen van problemen met bedrijven of instanties. Sinds 2018 is ze ook de vervangende presentator van het programma. In de periode van december 2018 tot en met maart 2019 nam ze de presentatie van Kassa voor langere tijd over vanwege de ziekte van Brecht van Hulten, waarbij Renze Klamer de Belbus verzorgde.

Sinds 11 januari 2020 is Kortzorg de vaste presentator van Kassa en sinds 16 oktober 2021 is ze lid van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In de zomer van 2022 presenteerde ze samen met Hugo Logtenberg de dagelijkse journalistieke talkshow Op1 en sinds april 2023 is ze namens BNNVARA vaste presentator op de vrijdag samen met Natasja Gibbs.