De app Bubbel Chat helpt mensen uit hun politieke bubbel

Niet naar rechts swipen om de liefde te vinden, maar om in gesprek te gaan met iemand met een andere politieke voorkeur. Sinds kort kan het. Ruben Treurniet, een van de bedenkers van de app Bubbel Chat, laat mensen uit hun politieke bubbel stappen en wil daarmee het maatschappelijke debat stimuleren. Is het een succes?

Niet naar rechts swipen om de liefde te vinden, maar om in gesprek te gaan met iemand met een andere politieke voorkeur. Sinds kort kan het. De app Bubbel Chat helpt mensen uit hun politieke bubbel.

Waarom is de app nodig?

Ruben Treurniet is het brein achter de nieuwe app. Waarom was die app nodig? We hebben toch al een stemwijzer? En vrienden om te praten over op wie we moeten stemmen? “In de praktijk is het lastig om over politiek te praten met iemand die echt anders naar de zaken kijkt”, vertelt hij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruben Treurniet terug.

Vergelijkbare artikelen