Gaat minister Piet Adema bijtgevaarlijke honden verbieden?

Gaat minister Piet Adema bijtgevaarlijke honden verbieden? Onnodig, vindt hondenfokker Roelof Nuberg. Een goede idee, vindt plastisch chirurg Bert van Drunen, die in zijn kliniek regelmatig bijtwonden behandelt. En columnist Tess Milne heeft genoeg van loslopende honden en wil dat baasjes beter opletten.

Het moet afgelopen zijn met aanvallen van bijtgrage honden, waardoor jaarlijks tientallen mensen ernstig gewond raken, onder wie heel vaak kinderen. Vindt de VVD in de Tweede Kamer. En daarom moet er een fok- en houdverbod komen voor zogenaamde hoogrisicohonden: rottweilers, pitbulls, herders én staffordshires.

Honden verbieden

In Nederland staat de discussie over het al dan niet verbieden van bijtgrage hoogrisicohonden, waaronder rassen als Pitbulls, Rotweilers en herders, dus hoog op de agenda. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich uitgesproken vóór een verbod. Is minister Piet Adema het daarmee eens? “Ik ben op dit moment aan het kijken of we dat kunnen verbieden. Maar het moet ook handhaafbaar zijn en daadwerkelijk leiden tot minder beten”, vertelt de minister.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Piet Adema terug.

Vergelijkbare artikelen