Caroline van der Plas over de financiële onderbouwing van hun plannen

Gelach in de Tweede Kamer om de ‘gratis bier-motie’ van Caroline van der Plas tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die geen financiële dekking zou hebben. Deelt Van der Plas inderdaad gratis bier uit? En waarom laat ze haar plannen niet doorrekenen? Ze reageert in Op1 met campagneleider en nummer 4 op de lijst Henk Vermeer. 

U deelt gratis bier uit, was het verwijt vorige week in de kamer aan BBB-leider Caroline van der Plas tijdens de algemene politieke beschouwingen. Ze werd uitgelachen. Waar haalde ze in hemelsnaam de centen vandaan, voor de verhoging van het minimumloon?

“Ik zou daar achteraan nog dat we eigenlijk willen dat er wordt gerekend in wat investeringen uiteindelijk opleveren”, vertelt Van der Plas. Maar dat werd niet meer gehoord, vertelt ze. “Op het moment dat er wordt gelachen, en dat is best ergerlijk, is het debat dood. Ik heb daarna nog allemaal dingen uitgelegd, maar het stopt daar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Caroline van der Plas terug.

Vergelijkbare artikelen