Voor het eerst in jaren is de wachtlijst voor een donorhart gestabiliseerd

Voor het eerst in jaren is de wachtlijst voor een donorhart gestabiliseerd. Dankzij een nieuwe heart-in-a-boxtechniek, waarbij een stilstaand hart weer aan het kloppen wordt gebracht, neemt het aantal transplantaties per jaar flink toe. Hartchirurg Michiel Erasmus en Jefta Zandbergen, die een harttransplantatie onderging, vertellen bij Op1 over de nieuwe techniek.

Jefta Zandbergen kreeg dankzij een revolutionaire techniek van chirurg Michiel Erasmus een nieuw hart. De hartchirurg laat bij Op1 zien hoe de techniek werkt. “Met deze techniek kunnen we het hart weer tot rust brengen.” Kijk de video hieronder om de techniek te zien.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen