“Er zijn twee scenario’s voor de dood van Wagner-baas Prigozjin”

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin is mogelijk omgekomen. Zijn zakenvliegtuig is aan het begin van de avond neergestort in Rusland. Prigozjin stond op de passagierslijst. We bespreken het laatste nieuws met brigadegeneraal Han Bouwmeester en bellen met journalist Derk Sauer.

Hoewel het nog niet bekend is hoe het vliegtuig van Prigozjin is neergestort, is het wel duidelijk dat de Wagner-baas erin zat. Ook het aan het huurlingenleger gekoppelde Telegramkanaal bevestigt zijn dood.  Volgens Derk Sauer is het hoe dan ook een aanslag.

Twee scenario’s 

“Er zijn nu twee scenario’s. De eerste scenario is dat het een bom was die gewoon aan boord is gebracht. Het tweede scenario is dat het vliegtuig uit de lucht is gehaald door luchtafweersysteem.”

Het valt Sauer op dat het vliegtuig is neergestort niet ver van Valdaj. “Daar is het buitenverblijf van Poetin. Daar staan heel veel luchtafweerraketten. Het zou dus een koud kunstje zijn om het vliegtuig van Pregozjin daar neer te halen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Han Bouwmeester en Derk Sauer.

Vergelijkbare artikelen