“Groningers waren geshockeerd door wat Mark Rutte zei”

Na jaren van onderhandelen is er eindelijk een EU-akkoord over migratie en Rutte overleefde een motie van wantrouwen in het Groningendebat. Het was een bewogen politieke week en daarom blikken we vanavond terug met Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen en met politiek verslaggevers Thomas van Groningen en Sophie van Leeuwen.

Mark Rutte noemde de gevolgen van de schade van gaswinning in Groningen nevenschade. Dat viel niet in goede aarde bij de Groningers. Politiek verslaggever zat op de tribune van de Tweede Kamer, naast de Groningers, en merkte dat die opmerking hen niet in de koude kleren ging zitten. “Ze waren echt in geshockeerd door wat hij zei.”

“Ze vonden het zo hard. Dat hij om zijn eigen politieke hachje te redden, hij de Groningers neerzet als een bijzaak. Dat deed hij en daar bleef hij achter staan.” De politiek verslaggever zag totaal geen vertrouwen meer bij de mensen uit de noordelijke provincie.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen