Daan van der Lecq en Anneke Ouwehand vertellen de geheimen van een lekkere haring

Het begin van het haringseizoen is een week uitgesteld, omdat de vissen nog niet vet genoeg zijn. Maar haring moet niet alleen vet zijn, chef Daan van der Lecq en haringsnijder Anneke Ouwehand weten hoe je de haring zo snijdt dat hij op zijn allerlekkerst is. In Op1 vertellen ze hun geheim.

Het is vrij uitzonderlijk dat de start van het haringseizoen uitgesteld wordt, pas de vierde keer. ”Het is nu verzet naar 23 juni”, zegt Anneke Ouwehand. ”Het is anderhalve week later, want het is te koud geweest. Nu hebben ze precies uit kunnen rekenen dat ze 23 juni weer lekker vet zijn. Want als er een lekkere temperatuur is dan eten ze lekker plankton. Daar worden ze lekker vet van. Met goed weer kunnen ze wel 1 procent groeien aan vetpercentage per dag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen