Met de wandelschoenen aan een roman schrijven

Roos Schlikker, Ronald Giphart, Elle van Rijn en Femmetje de Wind trokken de wandelschoenen aan en trokken door Kreta. Daar vloeide een roman uit: ‘Een familie en een Griekse god’. Een vervolg op hun vorige bestseller. In Op1 vertellen Roos, Elle en Femmetje erover.

Ze trokken de schoenen aan en wandelden door Kreta. En met succes: er vloeide een nieuwe roman uit. “Je komt op andere ideeën”, vertelt Femmetje de Wind over het wandelen. “Mijn personage was getrouwd met de personage van Ronald en al wandelend gingen we dat huwelijk analyseren. Je wordt niet afgeleid door je telefoon of andere dingen. Je kan echt een paar uur met elkaar echt de diepte in.”

Naast dat het gezellig was, was het wandelen over het Griekse eiland ook een beetje research, voegt Roos Schlikker toe. “Je moet wel weten waar je over schrijft. We hebben eens een trip gehad dat het verschrikkelijk begon te regenen. Dan ontdek je dat alle kiezeltjes spekglad worden. Dan heb je een hele andere situatie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over ‘Een familie en een Griekse god’ terug. 

Vergelijkbare artikelen