Gladys Knight treedt deze week voor het laatst op in Nederland

Gladys Knight zet een punt achter haar carrière. Dus laat de Amerikaanse zangeres woensdag haar soulvolle stem nog een keer horen in Nederland. Wat maakt haar zo goed? In Op1 gaan we terugblikken op haar succesvolle carrière met zangeressen en fans Edsilia Rombley en Lucretia van der Vloot.

Donderdag staat ze in Carré voor het laatst voor een Nederlandse zaal, Gladys Knight, ook wel de Empress of Soul die meerderde onverbiddelijke hits scoorde. Voor Edsilia Rombley en Lucretia van der Vloot is ze een regelrechte held. “Het is de warmte van haar stem en de manier hoe ze kijkt”, vertelt Lucretia. “Als ze een verhaal vertelt, dan doet ze dat zo goed.”

“Je kunt met weinig gewoon heel veel bereiken”, vertelt Edsilia Rombley verder. “Soms heb je muzikanten die je met een snaar of een noot gewoon heel goed kunnen bereiken. Je kan technisch heel goed zijn, maar soms gewoon een noot of een uithaal, terwijl je eigenlijk niet heel veel doet, doet die toch veel.” Lucretia is het roerend met Edsilia eens. “Ze is niet zo’n zangeres die allemaal van die gekke dingen doet. Ze zingt gewoon een lied.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Donderdag in Carré

Donderdag staat Gladys Knight dus voor het laatst op een Nederlands podium. Iets wat Edsilia Rombley absoluut niet wilde missen, en ze heeft zelfs nog een kleine verrassing voor haar moeder en haar zusje. “Mijn moeder en zus kijken en ik weet niet of ik het mag zeggen, maar ik heb kaartjes. We gaan naar Gladys Knight in Carré!”

Kijk hier het hele gesprek over Gladys Knight terug.

Vergelijkbare artikelen