“De ruzie met Disney komt Ron DeSantis heel slecht uit”

Het is de verwachting dat Ron DeSantis, waarschijnlijk de belangrijkste Republikeinse tegenkandidaat van Donald Trump, deze week zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap aankondigt. Wat zijn de kansen van de gouverneur van Florida, die momenteel een hevige strijd voert met ‘woke’ Disney? We bespreken het met Amerikadeskundige Koen Petersen.

Een dezer dagen zal Ron DeSantis, de oerrepublikeinse gouverneur van Florida, zich opwerpen als de nieuwe president van Amerika. Alleen Donald Trump, daarna Joe Biden en een hevige strijd met Disney staan nog even in de weg naar het Witte Huis. “Die ruzie komt nu ongelofelijk slecht uit, omdat hij het initiatief kwijt is, vertelt Koen Petersen. 

DeSantis vs Disney

De Amerikadeskundige vertelt dat DeSantis eerst nog vol de aanval opende, maar nu in de hoek zit waar de klappen vallen. “Disney heeft net in de week dat hij zijn kandidatuur bekend wilde maken, bekend gemaakt dat de investering die twee duizend banen zou opleveren en een miljard dollar in Florida zou pompen niet doorgaat. Dat is natuurlijk geen reclame voor DeSantis op het moment dat hij zijn campagne wil beginnen.”

Het is overigens de vraag of dit de gouverneur te verwijten valt, maar daar zal zijn tegenstander Donald Trump niet om malen. “Trump zegt natuurlijk dat het aan DeSantis ligt, terwijl anderen zeggen dat het al slecht met Disney ging. Het is ook een project van de CEO die er net een half jaar geleden uitgeknikkerd is, dus er zijn hele andere argumenten dan politieke te noemen. Feit is wel dat het niet voor DeSantis gaat werken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Ron DeSantis terug.

Vergelijkbare artikelen