D66 wil dat asielzoekers meer mogen werken

De Nigeriaanse asielzoeker Elvis stapte met succes naar de rechter omdat hij meer dan 24 weken per jaar wil werken. Maar het UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan nu in hoger beroep, tot grote teleurstelling van Elvis en zijn naamgenoot Elvis, die ook vluchtte uit Nigeria. Samen werken ze in een eendenslachterij in Harderwijk. Ze zijn te gast samen met D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt en Maarten van Panhuis van Refugee Connect.

Het is een overwinning voor asielzoeker Elvis: hij mag langer werken. Nu is het zo geregeld dat je als asielzoeker maximaal 24 weken in een jaar mag werken. D66 wil nu dat alle asielzoekers langer en eerder aan het werk mogen. “Wat zou er eigenlijk tegen zijn”, vraagt D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt zich af.

“We willen allemaal dat de mensen die hier blijven ook mee kunnen doen. De beste manier om mee te doen is op de werkvloer. Daar collega’s hebben. Nederland leren kennen. De taal leren. Volgens mij is dat een uitstekende manier. Daarnaast hebben we enorm veel bedrijven in Nederland die zitten te springen om mensen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen