”Ik denk dat Arne Slot bij Feyenoord blijft”

Voor het eerst in zes jaar is Feyenoord kampioen van Nederland. En dat willen ze weten in Rotterdam: zo’n 150.000 uitzinnige fans huldigden het team maandag op de Coolsingel. In Op1 bespreken we de 16e landstitel met politiechef Fred Westerbeke, fans Sander de Kramer en Rachel Kramer, oud-Feyenoordcoach Thijs Libregts en natuurlijk met The Voice of Rotterdam Lee Towers.

Wat dit team karakteriseert en zo uniek maakt volgens Sander de Kramer, is dat het ook echt een vriendenteam is. ”Deze gasten gingen voor elkaar door het vuur. Ze hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor elkaar en het beste in elkaar naar boven gehaald.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Arne Slot

Aan het begin van dit seizoen was Feyenoord absoluut niet de favoriet voor het kampioenschap. Het maakt de prestatie van het team en van Arne Slot extra bijzonder, volgens oud-coach Thijs Libregts. ”Je bouwt aan een team en dan moet je natuurlijk afwachten hoe het gaat lopen. Maar als je het vertrouwen geeft en de spelers voelen dat ook, dan kom je erg ver. Dan ga je er ook in geloven en dan kom je in een flow terecht. Dat heeft zich uitbetaald.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Het is maar de vraag of de succesvolle trainer volgend seizoen nog in Rotterdam-Zuid te bewonderen is. Slot zou op de lijstjes van meerdere internationale topclubs staan. ”Ik denk dat hij blijft”, zegt Sander de Kramer. ”Hij gaat nu Champions League spelen met Feyenoord. Er zijn mooie clubs voorbij gekomen die geïnteresseerd in hem zijn. Ik heb Tottenham Hotspur voorbij horen komen. Maar die spelen geen Champions League.”

”Toen ik gisteren op het feest zag hoe hij met zijn spelers is en hoe hij zijn vertrouwen uitsprak. En hoe hij ook echt geëmotioneerde speeches hield. Toen dacht ik: volgens mij blijft ie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen