Willem Held schreef een boek over de vermoorde Ingrid Visser en Lodewijk Severein

Tien jaar geleden werd topvolleybalster Ingrid Visser met haar partner Lodewijk Severein vermoord in Spanje. Maar Visser moet vooral herinnerd worden als die geweldige volleybalster die meer dan 500 interlands speelde voor Oranje, vindt schrijver Willem Held. Hij schreef een boek over het leven van de recordinternational, de misvattingen over de moord en de gruwelijke details die erbij horen. Hij is te gast samen met voormalig teamgenoot Manon Flier.

Het is 10 jaar geleden dat topvolleybalster Ingrid Visser en haar vriend in Spanje werden vermoord. Reden voor Willem Held om er een boek over te schrijven. “Heel veel mensen kennen Ingrid van de moorden in Murcia, maar te weinig weten hoe goed ze was als sportvrouw.”

Cijfers spreken voor zich

“De cijfers spreken voor zich: ze heeft 514 interlands gespeeld”, gaat de schrijver verder. “Ze heeft 17 jaar in het Nederlands team gespeeld. Ze heeft vijf WK’s gespeeld, negen EK’s en de Champions League gewonnen, maar dat weten heel veel mensen niet. Ze weten alleen van die moorden in Murcia. Daarom wilde ik de sportcarrière nog eens uit de doeken doen.”

Toch moet ook over de moorden vertelt worden, want er gaat veel desinformatie rond. “Mensen herinneren zich ook nog het verhaal dat ze gemarteld zouden zijn. Als je daar nu op googled is het op de meest serieuze nieuwssites nog steeds te vinden. Maar daar is eigenlijk helemaal niets van gebleken. Het is in Spanje geschreven en door Nederlandse media overgenomen. Als je het onderzoek leest, staat er alleen maar dat ze geslagen zijn om zo snel mogelijk vermoord te worden. Van die martelingen is helemaal niets te vinden. Stel je voor hoe erg het voor de familieleden is om dat te lezen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

 

 

Vergelijkbare artikelen