Krijgt Golden Earring toch nog een afscheidsconcert?

Golden Earring heeft door de spierziekte van gitarist George Kooymans nooit een afscheidsconcert kunnen geven. Maar als het aan documentairemaker Yaël Vinckx ligt, komt daar verandering in. Niet door de band zelf, maar door zo’n duizend amateurmuzikanten die in Ahoy Earring-songs zullen spelen. Vinckx is vanavond te gast samen met Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, biograaf Henk Schaakxs en fans Rosalie en Michel van der Velde, die tegelijk met George Kooymans ALS kreeg.

Ze stonden in Ahoy vlak voor corona, maar toen werd Sjors Kooymans ziek. ALS, waardoor hij geen gitaar meer kon spelen. En dus kwam er nooit een echt afscheidsconcert. Tot nu. 18 oktober moet het gaan gebeuren. Dan gaan, als alles lukt, 1000 amateurmuzikanten een ode brengen aan de Golden Earring. Bij wijze van afscheid voor een van de succesvolste Nederlandse bands ooit. Yael Vinckx is initiatiefnemer. “Je kan je sinds afgelopen woensdag aanmelden door online een stuk van Radar Love te spelen of te zingen. Om 7 uur ging de aanmelding open en om 8 uur hadden we het eerste filmpje al binnen.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen