Provincies willen duidelijkheid van het kabinet: ”Dat getut is nu mooi geweest”

Het Tweede Kamerdebat over de verkiezingswinst van de BoerBurgerBeweging ging gisteren niet door. Mark Rutte meldde zich namelijk ziek. Wat gaat het debat van vandaag brengen en wat hebben de provincies concreet nodig van het kabinet? We bespraken het in Op1 met commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Volgens commissaris van de Koning en CDA’er Jaap Smit is het vooral belangrijk dat het kabinet snel met duidelijkheid komt voor de provincies. ”Wat mij betreft hou je een jaartal wel vast, maar pin elkaar er niet op vast. Dat werkt niet. Die hele dogmatische politiek, daar schieten we op dit moment helemaal niets mee op.”

”Wat wij als provincies nodig hebben is een kabinet dat voorwaarts gaat. Ik zit ook niet te wachten op een kabinetscrisis. Dan staat de zaak helemaal stil. Dat getut is nu mooi geweest. We zitten aan alle kanten vast. We hebben het allemaal zo vast geregeld dat we geen kant meer op kunnen. Bij leiderschap hoort dat je op een gegeven moment zegt: nu vooruit met de geit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen