Advocaten Schouten en De Jong eisen vertrek topmensen Openbaar Ministerie

Een dag na het vernietigende rapport van de Onderzoeksraad over de moord op Peter R. de Vries, Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. willen advocaten Peter Schouten en Onno de Jong dat de bezem door het Openbaar Ministerie gaat. In Op1 lichten ze hun vervolgstappen toe.

Schouten en De Jong eisen dat vier topmensen het veld moeten ruimen bij het OM naar aanleiding van het vernietigende OVV-rapport. ”De procureur-generaal, de hoofdofficier Midden-Nederland en de maatregeladviseurs die verantwoordelijk waren voor de beveiliging van de familie van de kroongetuige en van Peter R. de Vries”, aldus De Jong.

”Ik vond de reactie van het OM op het rapport bijna beschamend. Ik vind dat de slachtoffers, de nabestaanden en eigenlijk alle betrokkenen hiermee ook gewoon een trap na krijgen. Als we in zo’n vuistdik rapport kunnen lezen dat er fout op fout op fout is gestapeld, dan kun je dat niet met zo’n reactie wegzetten. Zeggen dat er niks aan de hand is en dat ze het allemaal goed gedaan hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen