Jaya, Noah, Luuk en Juliette zijn verkiesbaar voor de Provinciale Staten

Met nog een maand tot de Provinciale Staten Verkiezingen breken er spannende tijden aan voor twintigers Jaya (GroenLinks), Noah (CDA) en Luuk (BBB). Wat kunnen de drie politieke nieuwkomers na de verkiezingen voor elkaar krijgen? Het trio schuift aan samen met Juliette (VVD) die al langer meeloopt en weet of er in de provincie niet altijd veel te halen is.

Niet veel jongeren hebben 15 maart gemarkeerd in hun agenda als feest van de democratie, maar toch zijn er twintigers die juist mijmeren over een baan als gekozen politicus. Waarom stellen ze zich verkiesbaar voor de Provinciale Staten? “Iemand moet het doen”, begint Noah Brok, die kandidaat is namens het CDA. “Op dit moment is de provincie een redelijk onzichtbare bestuurslaag, terwijl het voor veel jongeren wel heel belangrijk is.”

Mysterieus

Jaya Noordman, die kandidaat is namens GroenLinks, kan zich vinden in de woorden van Noah. “Niet alleen voor mijn generatie, maar de provincie is überhaupt best een mysterieuze bestuurslaag voor veel mensen.” Volgens Jaya heeft de provincie enorm veel belang, maar is het moeilijk om dat altijd over te brengen. “Voor mij was het een vrij natuurlijk loop van zaken. Ik wilde bijdragen aan verandering en ben maar dicht bij huis begonnen: in het mooie Flevoland.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen