Binnenkort genderneutrale kleding bij de KLM?

Wel eens welkom aan boord geheten door een steward in een rok en veiligheidsinstructies gekregen van een stewardess in een driedelig pak? Niet? Binnenkort is dat wellicht wel mogelijk bij de KLM. Is het een goede ontwikkeling dat bedrijven diverse culturen laten weerspiegelen in de bedrijfskleding? We bespreken het in Op1 met modeontwerper Addy van den Krommenacker.

Een steward in een mantelpak op hakken: bij Jett Blue en Virgin Atlantic behoort het tegenwoordig tot de mogelijkheden. De vliegtuigmaatschappijen hanteren sinds kort een genderneutraal kledingbeleid. En binnenkort is het wellicht ook de KLM te zien.

Als de KLM, een van de tien grootste werkgevers van Nederland, overstag gaat dan wil Addy van den Krommenacker graag de kleding ontwerpen. “Ik las het en ik dacht: ‘dat is wel een mogelijkheid’. Je komt het steeds meer tegen. Ik denk ook dat het echt een voordeel is voor de KLM, omdat mensen zich beter voelen als ze zich kunnen kleden in kleren waarin ze zich goed voelen. Dan wordt de service ook beter.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Addy van den Krommenacker terug.

Vergelijkbare artikelen