Matthijs van Amelsfort over arrestatie van 42 verdachten bij grote politieactie

De opsporingsdiensten hebben opnieuw een aanbieder van versleutelde communicatie weten te kraken. De politie kon hierbij vijf maanden meekijken met berichten van criminelen. Bij de grote politieactie die daarop volgde zijn 42 verdachten gearresteerd. Over deze mega-operatie vertelt het hoofd van het High Tech Crime Team Matthijs van Amelsfort bij Op1.

”Dit soort diensten heeft maar één doel en dat is het faciliteren van crimineel handelen”, vertelt Van Amelsfort. Vijf maanden lang kon de politie meekijken. ”Dat gaat van partijen cocaïne tot synthetische drugs en vuurwapens. Eigenlijk alles wat je kan verwachten. Het blijft ook wel schrikken als we zien wat er allemaal besproken wordt, hoe open dat eigenlijk nog steeds wel besproken wordt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen