Wat maakt de Abbey Road Studios in St. John’s Wood in Londen zo bijzonder?

Al ruim negentig jaar het hart van de muziekindustrie: de legendarische Abbey Road Studios in St. John’s Wood in Londen. In de nieuwe documentaire ‘If These Walls Could Sing’ geven muzikale grootheden als Paul McCartney, Elton John en Nile Rodgers een kijkje in ’s werelds beroemdste muziekstudio. Felix Maginn en Bart van Poppel van The Analogues hebben er zelf een album opgenomen en vertellen samen met radio DJ Emmely de Wilt over de magie van de opnameplaats van The Beatles.

De nieuwe documentaire ‘If These Walls Could Sing’ geeft een kijkje in de geschiedenis van ’s werelds beroemdste muziekstudio aan Abbey Road. Wat maakt deze studio zo bijzonder? “Het heeft iets magisch. Het kleeft natuurlijk aan The Beatles. De een na de andere superster heeft er een album opgenomen”, vertelt radio DJ Emmely de Wilt.

Cliff Richard

“Het is ooit begonnen met Cliff Richard”, zegt Emmely. “Dat was de eerste grote superster. Op een gegeven moment zijn The Beatles er begonnen. En Paul McCartney was verbaasd dat daar alle microfoons werkte. Zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt. Voor hen was het toen al dat ze het gevoel hadden dat ze het hadden gemaakt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart van Poppel, Felix Maginn en Emmely de Wilt terug.

Vergelijkbare artikelen