Lia van Bekhoven: ”Docu Harry & Meghan heeft gevolgen voor Britse koningshuis”

Nooit eerder werd een Netflix documentaire in de eerste week meer bekeken dan het eerste deel van Harry & Meghan. En waar het koppel zich in deel één nog enigszins op de vlakte hield, laten ze in deel twee meer het achterste van hun tong zien. Hoe wordt er in het Verenigd Koninkrijk gereageerd? Correspondent Lia van Bekhoven vertelt het bij Op1.

Populariteit daalt

Lia van Bekhoven merkt dat mensen in haar Britse vriendenkring er helemaal genoeg van hebben. ”Ze hoeven er nooit meer iets over te horen. En niet alleen over Harry en Meghan, maar over de hele koninklijke familie. En dan wordt het interessant. Want dan kun je zeggen dat het zeker gevolgen heeft voor het koningshuis.”

”We zijn denk ik geneigd om te denken de royals fantastisch populair zijn en dat ze erg geliefd en gewild zijn in Groot-Brittannië. Maar tien jaar geleden zeiden de peilingen dat gemiddeld 80 procent van de Britten voorstander was van de monarchie. Nu is dat 60 procent.”

Verdeeld koningshuis

Er ligt volgens Van Bekhoven geen bom onder de Britse monarchie. ”Maar wel een handgranaatje. Het kan wel schade berokkenen aan de monarchie omdat duidelijk is dat die royals echt helemaal verdeeld zijn. Komt het ooit nog goed tussen Harry en Meghan aan de ene kant en Charles, William en Kate aan de andere kant? Ik denk het niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Lia van Bekhoven.

Vergelijkbare artikelen